BVC Holyoke Nederlands Kampioen zitvolleybal 2019

Het is weer gelukt; BVC Holyoke is opnieuw Nederlands Kampioen zitvolleybal geworden. Voor de 6e keer op rij is het team uit Belfeld de beste van Nederland geworden.

De 3e wedstrijd (in de kampioenspoule) van 23 maart 2019 tegen VC Allvo werd gewonnen met 3-1. (25-18, 25-19, 25-13, 19-25) en hierdoor is het Kampioenschap een feit!
En voor het eerst werd de kampioenswedstrijd in Belfeld gespeeld en gewonnen! Om het team door de plaatselijke brandweer binnen te halen met alle egards, zoals het traditioneel werd de laatste jaren, was deze keer dan ook niet nodig.

Aan het begin van het seizoen 2018-2019 werd er besloten om met een nieuwe competitie opzet te starten. Zo werd er dit seizoen geen Final Four meer georganiseerd aan het einde van de competitie en werd er na het spelen van de reguliere competitie 2018-2019 de teams op eindresultaat van die competitie, ingedeeld in een kampioenspoule en een degradatiepoule.
BVC Holyoke eindigde in de reguliere competitie op de eerste plaats met 40 punten uit 10 wedstrijden. Slechts 2 wedstrijden werden verloren, waarvan 1 uitwedstrijd tegen Apollo Mill(20 oktober 2018) en 1 thuiswedstrijd tegen VC Allvo (22 december 2018). Juist deze 2 tegenstanders werden de teams in de Kampioenenpoule.

Met een winst in de uitwedstrijden tegen Apollo Mill & VC Allvo kon er zaterdag 23 maart 2019 bij de eerste thuiswedstrijd in de Kampioenspoule wederom de titel van Nederlands Kampioen zitvolleybal worden binnengehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *