Mobiel zitvolleybalveld aanwezig op DELA Beach Open 2019

Tijdens de Dela Beach Open in de Sportcampus in Den Haag (2-6 januari 2019) konden de bezoekers – jong en oud- op de zogenaamde Playground kennismaken en ook vooral actief meedoen aan allerlei volleybalactiviteiten. Eén van die activiteiten was zitvolleybal. Sinds het WK Zitvolleybal 2018 in Nederland heeft de NeVoBo de beschikking over een mobiel demonstratieveldje dat vrij gemakkelijk is neer te zetten bij tal van evenementen.

Op de eerste dagen hebben vooral kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar van de diverse Haagse kinderopvangorganisaties kennisgemaakt met zitvolleybal. Om het voor deze kinderen zonder al te veel volleybalervaring wat gemakkelijker te maken, werd er gespeeld met strandballen. Regelmatig deden ook de begeleiders mee en werd er door iedereen enthousiast gespeeld onder begeleiding van o.a. Hans Mater van de NeVoBo die op de donderdag een aantal clinics gaf en Firoz Sahangoekhan en Yvonne Nieuwmans van volleybalvereniging Sovicos, die de overige dagen voor hun rekening namen.

In het weekend waren het vooral jeugdspelers van tal van volleybalverenigingen, hun trainers en/of ouders uit het hele land die aan de slag gingen met het zitvolleybal. Nu kon er ook met gewone (mini)volleyballen gespeeld worden en na enige gewenning steeg het spelniveau al heel snel en werd er zeer fanatiek gespeeld. De kreet “kont op de grond” kon je vaak horen, want dat vonden de meesten wel lastig!

Uiteindelijk werd er ook nog op internationaal niveau een wedstrijd gespeeld. Een groepje Duitse supporters was super enthousiast over het zitvolleybal en bleef meer dan een uur gezamenlijk met (jeugd)spelers uit Nederland spelen. Ze vergaten bijna dat ze het Duitse beachvolleybalteam in de hal ernaast tijdens de finale nog moesten aanmoedigen.

Al met al waren de meeste reacties op het zitvolleybal heel positief: “wat een flitsend spelletje”, “dat schuiven valt niet mee” en “wat leuk dat je dit met z’n allen kunt spelen, met of zonder handicap”.
Eén van de laatste deelnemers tijdens het weekend waren een vader en zijn dochter, die tijdelijk met één voet in het gips zat. Zij was helemaal blij dat ze ondanks haar blessure toch kon volleyballen!!

Het mobiele veldje heeft dus zijn nut bewezen: het heeft een uitnodigend effect op bezoekers van volleybalevenementen om aan te schuiven en een balletje te slaan! Op deze manier kunnen we veel volleyballiefhebbers kennis laten maken met deze tak binnen de volleybalsport!

(met dank aan Yvonne Nieuwmans voor bovenstaande tekst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *